Udstilling: 75-års jubilæet for Danmarks befrielse – Kulturhavn Gilleleje

juli 1 : 7:00 - september 30 : 22:00

Gratis

I anledning af 75-året for Danmarks befrielse vises fire små udstillinger med besættelses-tema i Kulturhavn Gilleleje

Udstillingerne vises på førstesalen mellem biblioteket og mezzaninen. I udstillingerne, der afløser hinanden, kan man få et overblik over nogle af de emner og hændelser, der kendetegnede besættelsestiden, både her på egnen og på landsplan.

● juli til september 2020 – tyskernes invasion af Danmark d. 9. april 1940 og de foranstaltninger, der straks blev indført i Danmark, f.eks. mørklægning.

● oktober 2020 – hverdagslivet under besættelsen, med vareknaphed, spærretid og meget andet.

● januar 2021 – den voksende modstandsbevægelse og jødernes flugt via Gilleleje i oktober 1943.

● maj 2021- tyskernes forsvarsforberedelser, befrielsen d. 5. maj 1945 samt retsopgøret.

Enkelte af de udstillede genstande vil forblive gennem alle fire udstillinger.

Start:
juli 1 : 7:00