Historiske Værkstedsdage: prøv at være arkæolog

februar 11 @ 11:00 - februar 15 @ 14:00

20kr.

Vinterferie aktiviteter

Har du lyst til at prøve, hvordan arkæologerne udgraver ting fra oldtiden? Mandag til fredag fra 11-15 i vinterferien får børn og voksne chancen for at prøve, når Museum Nordsjælland sætter et par store udgravningskasser op i det Historiske Værksted i Elværket på Frederiksgade 11 i Hillerød.

Du vil få lov til forsigtigt at skrabe oldsager frem med en graveske – og måske skal den opgravede jord sigtes for at finde de allermindste ting. Derefter skal du fotografere og opmåle, hvordan tingene ligger i jorden. Til slut skal du selv finde ud af, hvor gamle tingene er.

Der vil være arbejdsredskaber og arbejdstøj fremme, så du kan se og prøve, hvordan arkæologerne arbejder, når de er ude i felten.

Et par af museets arkæologer er tilstede for at hjælpe dig med udgravningen. De kan også fortælle om, hvordan arkæologiske udgravninger foregår, hvad der sker med de ting, der bliver udgravet og hvordan man f.eks. kan blive amatørarkæolog.

Varighed:  ca. 1 time

Entre:  20 kr. – incl. materialer

Alder:  Fra ca. 6 år. Børn under 12 ifølge med en voksen. Voksne er velkomne til at deltage med eller uden børn.

StarttidspunktLøbende fra kl. 11-14 (aktiviteten slutter kl. 15)

Adresse:  Elværket, Frederiksgade 11, 3400 Hillerød. Gratis parkering bag museet. 10 minutters gang fra S-tog.

Den Arkæologisk særudstilling i Elværket ‘Glimt af hverdagen‘ har åbent mandag – fredag fra kl. 11-15 i vinterferien.

Der er adgang for kørestole i udstilling og værksted.

Start:
februar 11 @ 11:00