Nat på Museet

Det er spændende og anderledes at gå på museum i mørke og uden for almindelig åbningstid – man ser alting i et andet lys. Derfor byder Museum Nordsjælland velkommen til ’Nat på Museet’. Med fire arkæologiske arrangementer i udstillingen ’Døre til en anden virkelighed – tro og overtro i fortiden’ giver vi et indblik i den mørke side af fortidens trosforestillinger.

Det bliver et lille eksklusivt arrangement, hvor man siddende i mørket og i udstillingen får en kort fortælling om ét specifikt emne, som berører udstillingen. Herefter får man lejlighed til selv at gå på opdagelse med lygte imellem montrerne i det mørklagte museum.

Død og begravelse

I modsætning til tidligere er gravskik og gravformer ikke noget vi taler meget om i dag, det er typisk noget vi drøfter med bedemanden. Var det et udtryk for en morbid interesse for død, eller blev døden bare anset for en naturlig del af livet? Forholdet mellem liv og død er til debat.

Nat på Museet: Død og begravelse, torsdag d. 11. november 2021.

Uhyggelig Jul

Som modvægt til julehyggen tager vi livtag med de uhyggelige sider af julen, som vi efterhånden har glemt. Nissen var ikke hyggelig, og julelysene var ikke hyggespredere, men varslede om død det kommende år. Der lægges op til et anderledes julearrangement.

Nat på Museet: Uhyggelig Jul, onsdag d. 1. december 2021.

De Onde Grave og menneskeofringer

Med udgangspunkt i menneskekraniet fra de Onde Grave sættes der fokus på menneskeofringer og forfædrekult. I vore dage forekommer menneskeofringer og brug af menneskeknogler til religiøse formål noget makabert og skræmmende. Det snakker vi mere om denne aften.

Nat på Museet: De Onde Grave og menneskeofringer, tirsdag d. 18. januar 2022.

Tro, overtro og frygt

Frygt og uhygge er ofte tæt forbundet og spiller en betydelig rolle i mange trosforestillinger, men hvorfor egentlig? Med udgangspunkt i folketro, leveregler og forhistoriske fund kommer vi rundt om mange store spørgsmål denne aften.

Nat på Museet: Tro, overtro og frygt, onsdag d. 9. februar 2022.

Praktisk

Tid: Hvert arrangement varer ca. 1 time fra kl. 19-20

Sted: Elværket, Frederiksgade 11, Hillerød.

Pris: 50 kr. For medlemmer af museumsforeningen eller biblioteksklubben 35 kr.

Husk at købe billet på billet.dk – link findes under hvert arrangement.