Vinderen af efterårsferiens Tekno-bygge-konkurrence på Hillerød Bymuseum

Der var travlt på Hillerød Bymuseum Tekno-byggeværksted i efterårsferien. Der blev tilmeldt otte Teknomaskiner i konkurrencen, så Museets teknokonkurrencedommer – formidlingsinspektør Ingeborg Philipsen – var sat på en hård prøve.

Deltagerne i byggekonkurrencen havde gjort meget ud af det og fundet på fantasifulde køretøjer og byggetekniske detaljer.

Vinderen af Tekno-bygge-konkurrence

Matti på 9½ år vandt konkurrencen og han fik overrakt sin gave tirsdag eftermiddag i teknoværkstedet i Tidens Gade på museet. Præmien var et stort elektroniksæt samt fribilletter til årets julestue.

Hillerød Bymuseum Tekno

Matti vinder konkurrencen fordi hans Tekno-lastbil er gennemført og velbygget. Han har ikke kigget efter en opskrift, men har brugt sin fantasi og selv fundet på, hvordan lastbilen skulle se ud og der er der kommet mange fine detaljer ud af. Til forskel fra de andre bidrag, der også var velbyggede og fantasifulde, kunne Mattis lastbildele også bevæges og det gjorde udslaget i den ellers meget tætte konkurrence.

Eftersom niveauet af alle tekno-byggekonkurrencens bidrag var så højt, har museet indkøbt en æske chokolade til alle deltagere i konkurrencen, der kan komme forbi og hente den og et par fribilletter til årets julestue på Hillerød Bymuseum inden sæsonafslutningen 31. oktober.

Vinder tekno-lastbilen er udstillet sammen med de andre indkomne bidrag i montren i Tekno-byggeværkstedet i Tidens Gade på Hillerød Bymuseum indtil sæsonafslutningen 31. oktober og i forbindelse med julestue på Hillerød Bymuseum i weekenden 30. nov.-1. dec.

Galleri

Tekno

Allerede som børn skulle drengene – for dengang mente man, at det kun var drenge, der kunne bygge maskiner – lære om teknik og konstruktion af maskiner, gennem deres leg. De måtte have noget legetøj, de kunne bygge maskiner med!

I 1928 grundlagde den tidligere blikkenslager Andreas Siegumfeldt firmaet ‘Tekno Dansk Legetøjs Industri’ i en kælder i Vanløse. Hvis du kigger på forsiden af byggebogen, kan du se, at Andreas Siegumfeldt, ligesom Peder Nielsen, var optaget af at bygge landbrugsmaskiner.

Drengen på Tekno-byggebogen, der bygger høstmaskine med vandkæmmet hår, skjorte og slips, skulle nok være maskiningeniør, når han blev stor!

Hillerød Bymuseum Tekno