Information til publikum – sådan håndterer vi COVID-19

Museum Nordsjælland åbner igen fra d. 9 juni og vi glæder os til igen at få besøg på vores udstillingssteder.

Retningslinjer

Personalet på udstillingsstederne tæller gæsterne og sikrer, at der ikke er for mange besøgende på en gang. Du kan derfor blive anmodet om at vente udenfor, hvis antallet af gæster på museet er overskredet.

Der er opsat håndspritstandere ved alle ind-/udgange og vi husker på, at der holdes afstand.

På betalingssteder er der opsat skærme som beskytter gæster og personale.

Kontaktflader, som udsættes for særlig hyppig berøring, afsprittes af personalet i løbet af dagen.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte museets medarbejdere, men husk at holde afstand.

Skibshallerne

Der ikke servering af kage i cafeen, men til gengæld byder vi på gratis ‘ta-selv kaffe’.
Du er også velkommen til at tage din egen madkurv med. Der er borde og stole, hvor man kan spise og nyde haven og omgivelserne i det gamle Gilleleje. Besøg Skibshallerne.

Hillerød Bymuseum

Hillerød Bymuseum har åbent igen fra 9/6 kl. 10-15 og der er mulighed for besøg af daginstitutioner med mindre grupper børn i Tidens Gade, onsdag og fredage, ved reservering på forhånd, så vi har pause imellem besøgene, kan rengøre osv. Man kan selvfølgelig også komme forbi og bruge de udendørs faciliteter – men det er stadig en god ide at reservere på forhånd. Henvendelse skal ske til kustode@museumns.dk eller tlf. 61815831

Grafisk Museum er ikke bemandet som normalt om onsdagen, men man kan stadig nyde synet af de gamle trykkemaskiner. Besøg Hillerød Bymuseum.

Hørsholm Lokalarkiv

Hørsholm Lokalarkiv åbner igen, så du behøver ikke at bestille tid i forvejen, men kan bare møde op. Til gengæld skal du være forberedt på at skulle vente i entreen og i værste fald uden for, hvis der er andre gæster i forvejen, når du kommer. Desuden skal du selvfølgelig spritte dine hænder af og holde afstand. Læs mere besøg på Hørsholm Lokalarkiv.

Besøg på museerne

Alle bedes følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger:

• Bliv hjemme, hvis du er syg. Det gælder også milde symptomer.
• Vask dine hænder ofte eller brug håndsprit.
• Undgå håndtryk og kram
• Host i et papirlommetørklæde eller i ærmet. Vask eller afsprit hænder bagefter
• Hold mindst 1 meters afstand til andre gæster og til museets medarbejdere
• Hold mindst 2 meters afstand i når det er muligt og særligt i situationer, hvor der er øget risiko for dråbesmitte, eller hvis du er i nærheden af personer, der skal tages særligt hensyn til (eks. ældre).

Find mere information på www.sst.dk/da/corona