Hillerød Bymuseum

Praktisk

Helsingørsgade 65
3400 Hillerød
7217 0240

Desværre ikke handikap-egnet.

Åbningstider

Se åbningstider HER

Entre

Voksne 20 kr. Børn og unge under 18 år gratis
Grupperabat ved 10 voksne og derover: Halv pris
Fredag gratis adgang.

Årsbillet til alle Museum Nordsjællands udstillinger koster kr. 65,- og kan købes på udstillingsstederne eller on-line via VisitNordsjælland HER
Den elektroniske billet-kvittering kan evt. ombyttes til en fysisk årsbillet på et af vores udstillingssteder, hvis man ønsker dette.

Omvisning

Omvisning på åbningsdage kl. 13.00 (undtagen mandag). Forhåndstilmelding er ikke nødvendig

Om museet

Hillerød Bymuseum er museum i tre etager, der ligger på den naturskønne Jægerbakke i Frederiksborg Slotshave.

Museet viser byens historie fra middelalderens landsby til den i midten af 1500-årene udvikler sig omkring Frederiksborg Slot til en købstadslignende bebyggelse og videre frem til i dag. Hillerød er på den måde ikke som de fleste typiske danske købstæder, da dens opståen var centreret omkring et slot. Udstillingen rummer mange spændende genstande der fortæller om Hillerøds historie.

I Tidens Gade på 1. sal kan du gå en tur gennem det 19. og 20. århundrede. Du vil opleve hverdagssituationer og øjebliksbilleder i butikker, værksteder og stuer, der fortæller om livet i Hillerød.

I kælderen ligger Grafisk Museum med både hånd- og maskinsætteri. Grafisk Museum er et arbejdende museum, hvor tidligere trykkere og sættere i åbningssæsonen arbejder med maskinerne (se åbningstider for Bymuseet).

I museets lille cafe kan der købes kaffe, the og snacks, der kan nydes ved cafeborde i slotsparken._Q6S6717_700x120