Elværket

Praktisk

Frederiksgade 11
3400 Hillerød
7217 0240

Handikap-egnet og handicaptoilet.

Åbningstider

Der arbejdes pt. på en ny særudstilling – se udstillingsdage i kalenderen

Udstillinger

Museum Nordsjælland tilbyder i 2017 en række særarrangementer i forbindelse med den landsdækkende kampagne ”Historier om Danmark”, der i år retter opmærksomheden mod Danmarkshistorien. Arrangementerne følger programrækken ”Historien om Danmark” som vises på DR1.

Udgangspunktet for museets arrangementer er den lokale vinkel på den nordsjællandske oldtid og historie. Gennem genstande og steder fortæller vi historierne – råt og uden omsvøb.

Om museet

Museum Nordsjælland i Hillerød ligger i et gammelt elværk. I dag huser den smukke højloftede turbinehal skiftende særudstillinger med fokus på kultur, kunst og historie i Nordsjælland.

Bygningen er fra 1909 og bygget af ingeniør J.P. Spangenberg. Det ‘hvide lys’, som man kaldte elektriciteten skulle anvendes til belysning og erstatte petroleumslamper og gaslys. Men snart blev el også anvendt til motordrift, køkkenmaskiner og komfurer. Store turbiner fyldte elværkets centrale rum, der i dag er særudstillingshal.
Bygningens stramme nyklassicistiske arkitektur med rødt murværk og hvide småsprossede vinduer er særdeles velbevaret. Den harmoniske bygning er en lille historisk perle i Hillerød.

Museet i Frederiksgade ligger centralt som en del af Kulturaksen og blot 1 minut fra gå-gaden i Hillerød.