Skibshallerne

Praktisk

Hovedgaden 49
3250 Gilleleje
7217 0240

Desværre ikke handikap-egnet.

Åbningstider

Se åbningstider HER

Entre

Voksne 35 kr. (Giver også adgang til Det Gamle Hus) Børn og unge under 18 år gratis
Grupperabat ved 20 voksne og derover: Halv pris

Årsbillet til alle Museum Nordsjællands udstillinger koster kr. 65,- og kan købes på udstillingsstederne eller on-line via VisitNordsjælland HER
Den elektroniske billet-kvittering kan evt. ombyttes til en fysisk årsbillet på et af vores udstillingssteder, hvis man ønsker dette.

Omvisning

Omvisning og særåbning efter aftale

Om museet

I skibshallerne på Gilleleje Hovedgade kan du opleve en masse om fiskeri og både. I tre haller på i alt 270 kvadratmeter er udstillet 3 åbne fiskerbåde fra forrige århundrede.

Med strandsand på gulvet og bådene indpasset i den spændende historie om de nordsjællandske fiskeres farefulde liv gennem mere end 500 år er skabt en atmosfære af tjære og saltvand, der gør besøget til en særlig oplevelse.

Du bliver hensat i en anden verden og kan gennem den udførlige tekstning få mange oplysninger om fiskernes liv i fiskerlejerne mellem Hundested og Helsingør. Det er historien om sæsonfiskeriet efter sild, der omkring 1500 blev til et helårsfiskeri med torsken som den anden hovedart. Men ved siden af var der mange, som havde et lille husdyrbrug og måske lidt kornavl som supplement for at klare dagen og vejen.

Skibshallerne er omgivet af en skøn have, hvor man kan gå en lille tur og nye udsigten.

Skibshallerne er bygget i skrænten i haven til Det gamle Hus.

P1030854_700x120