Else Klugs Café

Praktisk

Østergade 20
3250 Gilleleje
7217 0240

Der er adgang til caféen for kørestolsbrugere, men ikke i ferielejligheden eller udstillingslokalet.

Åbningstider

Se åbningstiderne HER

Entre

Der er gratis adgang til Caféen og de tilhørende udstillingslokaler.

Årsbillet til alle Museum Nordsjællands udstillinger koster kr. 65,- og kan købes på udstillingsstederne eller on-line via VisitNordsjælland HER
Den elektroniske billet-kvittering kan evt. ombyttes til en fysisk årsbillet på et af vores udstillingssteder, hvis man ønsker dette.

Omvisninger

Der er ingen omvisninger på stedet.

Om Caféen

Else Klugs Café er et lille pusterum midt i byen, hvor man kan nyde en kop kaffe og hjemmebagt kage efter gamle opskrifter. Det er et godt sted at starte eller afslutte en bytur eller besøg i Skibshallerne og Det Gamle Hus. Der vil være skiftende maleriudstillinger i det gamle stuehus.

Huset på Østergade 20 tilhørte indtil 2013 fiskerfamilien Klug, som har boet her i flere generationer. Stedet består af et stuehus, hvor familien selv boede, og en ferielejlighed, der om sommeren blev udlejet til feriegæster og fiskere fra Bornholm. Indtægterne fra udlejningen, der startede engang i 1920´erne, skulle supplere familiens økonomi i trange tider. Interiøret fra lejligheden står intakt fra 1962, hvor Else Klug udlejede lejligheden for sidste gang. I dag kan man i stuehuset se skiftende maleriudstillinger, få et kik ind i ferielejligheden og nyde en kop kaffe og hjemmebagt kage i haven. Opskrifterne der bruges i caféen, er lavet ud fra oprindelige opskrifter brugt i huset under krigen, hvor mængden og udvalget af råvarer var begrænset. Det i sig selv er en oplevelse, og nydes det i omgivelserne af den gamle frugthave, er det som om tiden har stået stille her midt i Gilleleje.

kontrol.rapport_99x32

 

P1030890_700x120