Barn i Hillerød før og nu

Hillerød har en lang og spændende historie, som de færreste tænker over til hverdag. Byen har igennem de seneste 500 år oplevet store op og nedture, som har påvirket dagligdagen for byens indbyggere – og især børnene. Brande, sygdom, fattigdom og kongernes humør, har haft stor indflydelse på livet i Hillerød. Det har ikke altid været nemt at være barn i byen og der er langt fra den dagligdag, som børn i har i dag, til det liv som blev levet for bare hundrede år siden.

Indhold

I undervisningsforløbet lærer eleverne om, hvordan børns dagligdag og levevilkår i Hillerød har ændret sig gennem tiden – fra skoleeleverne på Christian 4.’s latinskole til velfærdssamfundets forskellige institutioner. I undervisningsforløbet bliver der svaret på spørgsmål som: ”Hvordan var det egentlig at bo i Hillerød i år 1600?”; ”hvorfor legede Christian den 4. med krigsskibe på Slotssøen?”; og ”hvordan forløb en helt almindelig dag for en fattig dreng i Hillerød i 1925?”

I undervisningen vil der blive vist rundt i Bymuseets udstilling om Hillerøds historie og bagefter besøger vi den gamle skolestue, der fungerer som historisk værksted.

Klassetrin: 4. – 5. klasse

Varighed: 1 ½ time

Sted: Hillerød Bymuseum, Helsingørsgade 65, 3400 Hillerød.

Tidspunkt: Mandage og tirsdage kl. 9.00 og kl. 11.00 (dog ikke i ferier eller på helligdage).

Praktisk: Der er mulighed for at spise frokost ved borde/bænke i Slotsparken, hvis vejret tillader det. Der er desværre ikke adgang for kørestolsbrugere på Bymuseet.

Tilmelding til: Susan Johnsen, tlf. 6181 5807 eller smj@museumns.dk