Æbelholt Klostermarked

august 19 @ 11:00 - august 20 @ 17:00

80 kr.

Æbelholt klostermarked – en oplevelse for hele familien

I weekenden 19. -20. august afholder Museum Nordsjælland Middelaldermarked på Æbelholt

I middelalderen var Æbelholt kloster rammen om 14 dages sydende markedsaktivitet i anledning af den hellige Sankt Vilhelm – klosterets tidligere abbed der blev helgenkåret i året 1224. Pilgrimme valfartede til klosteret, syge kom for at blive helbredt og handlende falbød deres varer. I dag foregår det hele på blot to dage, men stadig med stor aktivitet og stemningsmættet atmosfære. Klostermarkedet indledes med en katolsk messe i klosterruinerne lørdag kl. 11.

Kom med tilbage i tiden og lad sanserne gå på opdagelse. Smag på Middelalderens mad og drikke – øl, mjød, most, velsignet brød, sild, gnavben, pølser og fyldte pandekager. Lyt til sang, musik og fabelagtige fortællinger. Deltag selv i kædedans og mærk spændingen – når falken trænes på markedet.

Gør gode køb hos de handlende eller se de forskellige arbejdende værksteder – Ikonmaleren, instrumentbyggeren, uldkonen, stenhuggeren, garnfarveren og ølbryggeren. Bliv klogere på klostrets historie og på klosterhavens urter og deres kraft. Lad børnene tage del i det hele, hugge i sten, snitte knive, male sværd eller smykkeskrin og prøve ridderhestene – Vel mødt på Æbelholt klostermarked.

Entré

Voksne 80 kr. – begge dage 100 kr. Børn under 18 år 20 kr. Entréen omfatter også klostermuseet.

Æbelholt klosterruin, Æbelholt 4, 3400 Hillerød

Folder Æbelholt klostermarked 2017